Nieuw partnerschap om Litecoin (LTC) te integreren in het Atari-ecosysteem

In de VS gevestigde entertainmentgigant Atari Group kondigde op 19 mei 2020 een samenwerking aan met de Litecoin Foundation om het bewustzijn en de reguliere acceptatie van de Litecoin (LTC) cryptocurrency te bevorderen.

Atari en Litecoin bundelen hun krachten om het digitale ecosysteem te bevorderen

Gedecentraliseerde, volledig peer-to-peer digitale valuta Litecoin heeft de krachten gebundeld met het grote entertainmentbedrijf Atari.

Volgens een recent persbericht hebben de twee entiteiten een partnerschap gesloten met als doel het gebruik van LTC uit te breiden tot gamingplatforms binnen het Atari-ecosysteem. De nieuw gesmeede alliantie zal mogelijk worden uitgebreid tot verschillende andere potentiële ondernemingen, waaronder gezamenlijke merchandising.

Bekend over de hele wereld om zijn brede scala aan populaire videogames, waaronder Asteroids, Breakout en Centipede, probeert Atari het gebruik van Litecoin digitale token in zijn hele ecosysteem te promoten via het partnerschap.

Atari probeert onder meer LTC te gebruiken als investeringsmiddel in het binnenkort te lanceren Atari-token. Per bronnen die dicht bij de zaak liggen, zal het Atari-token een scala aan toepassingen hebben.

Bijzonderheden van het partnerschap

In het bijzonder kunnen houders van Atari-tokens aankopen beheren en hun portfolio van digitale activa binnen het Atari-ecosysteem volgen. Het wordt naar verwachting ook gebruikt als betaalmiddel in het Atari Casino. Litecoin kopen via ideal is een groot hulp.

Voor Litecoin zal het partnerschap de digitale valuta als betaalmiddel pushen om de langverwachte nieuwe Atari VCS-gameconsole met korting te kopen. Vermoedelijk zal de cryptocurrency voor verschillende doeleinden worden gebruikt naarmate meer details over het partnerschap aan het licht komen.

Charlie Lee, algemeen directeur van de Litecoin Foundation, zei over de ontwikkeling:

‘Velen van ons herinneren zich dat we opgroeiden en games van Atari speelden. Het is geweldig om te zien dat Litecoin op verschillende manieren wordt gebruikt binnen het Atari-ecosysteem, van het kopen van de nieuwe Atari VCS-spelconsole tot het gebruik als een manier om te investeren in Atari-tokens. De Litecoin Foundation is verheugd om de mogelijkheden te zien die een partnerschap als dit kan hebben voor niet alleen Litecoin en cryptocurrencies, maar ook voor de game-industrie en levenslange fans van Atari. ”

Soortgelijke gevoelens werden weerspiegeld door de CEO van Atari, Fred Chesnais, die het gebruiksgemak en de lage transactiekosten van Litecoin opmerkte, waardoor het een ideale cryptocurrency is om in het Atari-ecosysteem te worden geïntegreerd.

Eerder meldde BTCManager dat Atari eindelijk verder ging met zijn crypto-ambities toen het zijn Atari token privévoorverkoop lanceerde. Ethereum kopen via ideal maakt het nog makkelijk.